Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokság - 2010

  FirtosKupa_Plakat

2010 Szeptember 18.-án reggel 9 órai kezdettel, ötödik alkalommal szervezik meg az immár hagyományossá vált Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokságot ahol Etéd község minifutball csapatai állnak pályára az egész napos rendezvény keretein belül. A tavalyi firtosmartonosi rendezvény után, ahol a házigazdák elnyerték Siklód csapatától a vándorkupát, az idéni torna szervezője Siklód. A résztvevő csapatok: Etéd, Kőrispatak, Énlaka, Firtosmartonos, Küsmőd és a házigazda Siklód.

A „Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokság” vándorkupáját dr. Tálas László indította útjára 2007-ben, a II. bajnokságon Kőrispatakon, ahol a kupát Etéd nyerte. Az első torna Énlakán került megszervezésre 2006 Október 21.-én, itt a bajnokság győztese Firtosmartonos csapata lett. 2008 Szeptemberében egy esőáztatta, ködös reggelen kezdődött a harmadik megmérettetés Etéden, ahol a címvédő csapat szervezte a bajnokságot, innen mindenki meglepetésére Siklód csapata vihette haza a kupát kerek egy esztendőre. 2009-ben, a hat falu csapata, a Firtosmartonosi falunapok keretén belül léphetett pályára ahol a siklódi csapattól az Énlakiak vették át a kupát egy évnyi megőrzésre. A 2010. évi bajnoki cím győztese 2010 Szeptember 18.-án hazaviheti a „Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokság” vándorkupáját egy évre és reméljük, hogy jövőben Küsmődön ismét találkozunk!

Este a díjkiosztó ünnepség után reggelig tartó Sportbál lesz, zenél a Megaton zenekar.Mindekit szeretettel várunk! Sportszerű játékot, kellemes időtöltést!

Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokság - BeszámolóAhogy a szervezők és a játékosok is megszokhatták, az idén is szitáló esőben, enyhe ködben kezdődött a „Firtos Kupa Labdarúgó Bajnokság”, a házigazda település (Siklód) és Etéd mérkőzésével. Az utoljára apáink által használt siklódi futballpályára, délre, egész szépszámú közönség gyűlt össze, akik előtt a 6 falu futballistái bemutathatták tehetségüket, tudásukat.
Míg a rendezvény ideje alatt a legtöbb gólt Nagy Endre rúgta, Küs ...